Wie zijn de leden van de ouderraad en wat regelen zij allemaal?

De ouderraad bestaat uit 12 personen.

1 van het leerkrachtenteam en 11 ouders.

Het dagelijks bestuur:

Geertje Bakker, voorzitter

Ria Doze, secretaris

Rolanda de Jonge, penningmeester

Overige leden van de ouderraad:

Saskia Kooij,

Marie Driessen

Anita Boxum

Stephanie Woltman

Gerrie de Boer

Yvonne Luitjes

Cindy Borger

Alys Scholten

Hannie Zwolle, leerkracht, vertegenwoordigt het leerkrachtenteam binnen de ouderraad.

Het doel van de ouderraad is om het leerkrachtenteam te ondersteunen bij activiteiten.

Wij vergaderen eens in de zes weken. Vlak voor de festiviteiten vergaderen wij wel eens wat vaker om de puntjes op de i te zetten.

Aan het begin van het schooljaar is er een informatieve avond voor de ouders waar wij vertellen wat wij het afgelopen jaar hebben gedaan en wat voor activiteiten er hebben plaatsgevonden. Ook wordt het financiële plaatje gepresenteerd. Wat misschien velen niet weten is dat er in de hal een rode map ligt waarin de verslagen zitten van onze vergaderingen. Deze map is voor iedereen, dus neem gerust een kijkje.

Wat organiseren wij zoal?

De hal binnen de school wordt altijd leuk en actueel aangekleed.

Het Sinterklaasfeest wordt mede door ons georganiseerd, en op de dag zelf zorgen wij voor hapjes en drankjes voor de kinderen. In overleg met het team wordt er besloten hoe de dag er dan uit gaat zien.

Ook zijn wij betrokken bij het kerstfeest. Ieder jaar wordt er iets leuks bedacht hoe wij het kerstfeest gaan invullen. Wij proberen daarin wat afwisseling te maken dus het ene jaar een galafeest en het volgend jaar een andere invulling.

Wij werken mee aan de feestelijke ouderavond. Daarbij moet gedacht worden aan het verzorgen van de prijzen en sponsorprijzen, die wij al ruim van tevoren regelen. Op de avond zelf verkopen wij dan loten waarmee eenieder kans maakt op leuke prijzen.

Een aantal ouders uit de OR gaan met de schoolreizen en kamp mee om het team te ondersteunen en te zorgen voor eten en drinken.

Verder doen wij de inkoop van eten en drinken bij overige festiviteiten.

Wij maken de schema’s voor het inzamelen van het oud papier. Er wordt voor het hele jaar een planning gemaakt welke ouders op de tweede zaterdag van elke maand het oud papier helpen ophalen. Het is belangrijk om te weten dat wij daar jaarlijks ongeveer 3600 euro mee ophalen. Dit is een grote bron van inkomsten en mag eigenlijk niet verloren gaan. Hierdoor kunnen wij de ouderbijdrage beperken.

Rolanda is de penningmeester en beheert de bankrekening van de ouderraad. Jaarlijks wordt er om een ouderbijdrage gevraagd waar de kosten worden voldaan zoals voor het vieren van sinterklaas en kerstfeest. Maar ook zodat de kinderen op excursie kunnen gaan, deelname aan sportdag en andere activiteiten.

Wij hopen u hiermee een beeld te hebben gegeven van wat de ouderraad allemaal doet.

Wij staan altijd open voor ideeën en opmerkingen om het voor onze kinderen zo leuk mogelijk te maken. Dus heeft u ideeën, laat het ons weten.

Wij hebben sinds een jaar een eigen mailadres. Het dagelijks bestuur kunt u bereiken:

Ouderraadnoorderschool@gmail.com

De Ouderraad