Opgefrist

De muur in de hal is weer helemaal opgefrist. Hartelijk dank!

Schoolontbijt

Afgelopen donderdag deed de Noorderschool mee aan het schoolontbijt. Dit om een goed en gezond ontbijt te  promoten. In elke klas werd er gesmikkeld en gesmuld van het ontbijt. Natuurlijk werd ook in elke klas aandacht besteed aan het belang van een gezond ontbijt.

Als u die ochtend op het schoolplein was, had u gezien dat er veel kinderen uit groep 7/8 in pyjama op school waren gekomen. In de klas begonnen zij ook met ochtendgymnastiek,  juf las nog even voor en we hielden een heuse sloffen verkiezing. Deze werd gewonnen door Dylan uit groep 8. 

Een kleine impressie van de ochtend  in 7/8 vindt u op de foto. 

Herfst


Wat een prachtige herfsttafel in de gang! Daar zijn we erg blij mee! Marie Driessen en Anita Boxum heel hartelijk bedankt!

Voorleeskampioen


Ook dit jaar doet de Noorderschool weer mee met de nationale voorleeswedstrijd. Tijdens de Kinderboekenweek hielden we in groep 7/8 de schoolronde. Er deden dit jaar 9 jongens en meisjes mee. De klas gaf na elke deelnemer tips en tops.  Alle 9 deden ze het goed volgens de klas. Toch kan er maar één de voorleeskampioen zijn. Met een kleine voorsprong werd Svenne gekozen als beste. Svenne las een gruwelijke versie van roodkapje voor. Svenne gaat ons begin 2016 vertegenwoordigen tijdens de gemeentelijke ronde. Svenne van harte gefeliciteerd en alvast veel succes in de volgende ronde.

Kinderboekenweek

Dit jaar was het thema van de kinderboekenweek Raar maar Waar. Deze week is geopend door juf Mathilde met een hele spannende quiz.

In de klassen hebben we ook allerlei proefjes gedaan. Zo ging groep 7/8 aan de slag met de Marshmallow Challenge.

Een goed begin is het halve werk

Het nieuwe schooljaar zijn we goed begonnen. De eerste dagen hebben we  veel gedaan aan regels in de klas en aan elkaar leren kennen. Het was al een aantal jaren geleden dat groep 7 en 8 samen in 1 klas zaten. Juf vond dat we dat super hebben opgepakt. Onze juf was haar stem (bijna) kwijt, maar wij konden super goed naar haar luisteren en zelfstandig werken. Juf gebruikte het digibord om dingen te "vertellen".
Tijdens gym moesten we daarom ook een spel doen, waar we niet zoveel lawaai bij konden maken, anders konden we juf niet verstaan. Het werd 10 tellen in de rimboe. Verstoppertje in de gymzaal. We vonden het stiekem alleen maar leuk dat we dat gingen doen.
Aan het einde van de week hebben wij geholpen de heg te bevrijden van "pispotten". Daarna hebben we ook een groot aantal stekelplanten verwijderd die 6 weken lang vrij hadden kunnen groeien op het schoolplein. Het was warm en daarom werden we op het eind beloond me een lekker glaasje (koude) cola of sinas.
Kortom: We hadden een gezellige en productieve eerste schoolweek.