25 jaar in overheidsdienst

Donderdag 10 november was de dag van mijn 25-jarig jubileum als juf. Voor schooltijd werd ik gefeliciteerd door het hele team en door de directeur van Stichting Op Kop, Alberto Boon. Daarna werd ik hartelijk ontvangen en gelukgewenst in mijn eigen klas. In het speellokaal werd ik nog eens in het zonnetje gezet! Alle leerlingen van de school, mijn collega’s en Marie Driessen namens de OR en MR hebben me toegezongen o.l.v. juf Lida met haar gitaar, en mij bloemen aangeboden! In groep 4 hebben we na de pauze nog eventjes gefeest en ik kreeg een mooi schilderij dat de kinderen hadden gemaakt. Kortom, ik voelde mij deze dag een echt feestvarken.

Hartelijk dank allemaal!!
Juf Olda

Schoolontbijt

Na een gezellig schoolontbijt een opdracht samenwerken. In groepjes moesten de kinderen 6 bekertjes in piramide vorm stapelen. Dat klinkt makkelijk, maar de bekertjes mochten niet aangeraakt worden met de handen. Wel kreeg elk groepje een stuk touw en een elastiekje. Een aantal leerlingen had al gauw door hoe dit moest. Dit hebben we in verschillende groepjes gedaan. U snapt na een beetje oefenen ging de samenwerking steeds beter en stonden de piramides steeds sneller.

Lichtbrigade

Op woensdag 26 oktober was de lichtbrigade op school. Dit zijn vrijwilligers van veilig verkeer Steenwijkerland. Ze controleren op educatieve wijze of de verlichting van de fietsen in orde in het kader van de veiligheid in de donkere herfst- en winterperiode. Claudia Keijzers is onze verkeersouder en zij ondersteunt ons bij de verkeersactiviteiten.

Inde is voorleeskampioen

In een zinderende schoolfinale streden Inde, Lara en Lotte om de titel van voorleeskampioen van de Noorderschool. Alle drie de dames hadden tijdens de voorronde in de klas al laten horen, dat ze de titel waardig zouden kunnen zijn. Nu moesten ze voorlezen voor de hele school. De driekoppige jury kwam na een lastig overleg overeen, dat Inde de voorleeskampioen werd. Inde las voor uit Superhelden 2 en deed dat geweldig. Inde mag in het voorjaar de strijd aangaan met de kampioenen van de andere scholen uit Steenwijkerland.

Inde van harte gefeliciteerd en succes met de voorbereiding voor de gemeentelijke finale.

Gondelvaart

Het jaarlijkse dorpsfeest vond vorige week plaats. Dit viel en valt volgend schooljaar in de vakantie. Groep 1 t/m 4 heeft genoten van het piratenfeest. Voor groep 5 t/m 8 was er te weinig opgave voor Giethoorn got talent, dit is niet doorgegaan.

We willen de organisatoren heel hartelijk bedanken.

Het hoogtepunt, de jaarlijkse gondelvaart, startte met mooi weer, met heel veel bezoekers, maar helaas maakte het onweer en zware regenval vroegtijdig een eind aan de dit mooie gebeuren. Gelukkig kon de route tot de helft gevaren worden.

Onderstaande folder werd uitgedeeld.

Gondel 16

Hollands Venetië van mars

Uw vakantie naar planeet Mars

228.900.000 km van Giethoorn. Tussen Aarde en Jupiter. Wekelijks een vlucht van platform Kraggenhuis te Giethoorn. Een comfortabele vlucht aan boord van het ruimteschip waar u de film de Fanfare kunt bekijken en streekgerechten proeft van Giethoorn en Mars!

Geleerden uit Giethoorn hebben samen met de leerlingen van de Noorderschool een innovatief ruimteschip ontworpen. In 2 dagen naar het Hollands Venetië van Mars.

Voor meer informatie, vlieg naar: reizennaarmars.simpsite.nl of informeer bij de VVV-boot achter gondel 16.

Onderstaande foto ’s geven een mooie impressie van het sfeervolle gebeuren.

Ze hebben de 7e plaats gehaald en dat is heel goed!

We willen Marjan W. Hilde, Karin en hun partners heel hartelijk bedanken voor hun enorme inzet voor de gondel. Natuurlijk ook een bedankje voor de hulptroepen;

Marian en HP Gorte, Patrick Koppers als sponsor voor materialen, familie Wildeboer en familie Brandsma voor bouwlocaties, familie Evenhuis voor de trekker band, Frans de Jonge voor al het vervoer van de gondel en  Mulder watersport voor het lenen van de motor. En natuurlijk alle kinderen en leraren die voor en in de vakantie geholpen hebben! Heel hartelijk bedankt! Het wordt zeer gewaardeerd.