03-06-14

Watersafari groep 6

Dinsdagochtend 3 juni is groep 5/6 naar het bezoekerscentrum van Natuurmonumenten in Sint Jansklooster geweest.

De kinderen hebben in twee uur tijd, onder een heerlijk warme zon, genoten van de natuur.

Zo hebben we gezocht naar allerlei kleine waterbeestjes, die er van dichtbij toch wel veel enger uitzagen. Daarnaast hebben we onder begeleiding van de schipper een heerlijke vaartocht over de meren gemaakt!

We willen de rijders en begeleiders heel erg bedanken voor deze leuke en leerzame ochtend!!

15-04-14

Brandweer in onze klas!

Vanmorgen (dinsdag 15-04) was er in groep 6/7 een échte brandweerman! Hij heeft ons van alles verteld én laten zien over brandveiligheid.
Zo hebben we geleerd waarom een rook- en CO2 melder erg belangrijk is in huis en hebben we gezien dat een ballon met daarin water niet knapt, als je er een vuurtje onder houdt.
De les en het boekje is aangeboden door de gemeente en bedoeld om onze kinderen bewust te maken van het gevaar van vuur en om te leren hoe je het best brand kunt voorkomen en hoe je kunt handelen áls er brand is!

Voorstelling "Ik ben ik!"

Afgelopen donderdag (3 april) zijn groep 6,7 en 8 naar de voorstelling "ik ben ik" geweest in Steenwijk.
In de voorstelling beeldden twee dansers situaties uit over dingen die je tegenkomt in het dagelijks leven van kinderen in onze leeftijd. Dit deden ze zonder tekst.
De dansers werd namelijk verstekt met prachtige tekeningen op een scherm achter op het toneel. Deze tekeningen werden 'live' gemaakt door een tekenaar, die tekende op een tablet.
De kinderen vonden de voorstelling erg leuk en vooral een keer heel anders dan anders.
Meer informatie over de voorstelling is te vinden op de volgende site: http://dansstormoost.nl/ik-ben-ik-3/