Sint en Kerst

Op 5 december kwam Sint op bezoek op de Noorderschool.
De kinderen van groep 4 deden mee aan het spelletjescircuit
samen met groep 1,2 en 3.  Het was ontzettend leuk en Sint en Piet hadden mooie cadeautjes meegenomen. Voor de meisjes een schrijfset en voor de jongens een honkbalset.

In groep 5 hebben de kinderen voor het eerst het surprise-feest gevierd. We hadden lootjes getrokken en cadeautjes voor elkaar gekocht en gedichten en surprises gemaakt. ’s Middags hebben we een gezellige spelletjesmiddag gehouden.

Op 19 december hadden we met de hele school de kerstviering. Het thema was “gala”. Iedereen zag er die avond prachtig uit, we hebben lekker gegeten en de Engelse wals gedanst. Die moesten we natuurlijk van te voren wel even oefenen!

In groep 4/5 zitten 19 leerlingen; 7 in groep 4 en 12 in groep 5. Totaal 9 jongens en 10 meisjes.
In groep 5 krijgen we allerlei nieuwe vakken; geschiedenis en aardrijkskunde. En we zijn begonnen met spreekbeurten. Op vrijdagmiddag kijken we Nieuws uit de Natuur en op maandag komt juf Petra; zij geeft H.V.O.
We hebben in september een les gehad over de Dode Hoek; we gingen daarvoor naar het Kulturhus in Giethoorn.
Groep 4 had les van een echte kunstenares van Scala. Zij las voor uit Max en de Maximonsters en daarna gingen we monsters maken. Het was heel leuk om te doen en het resultaat was een klas vol fantastische monsters.
We hebben leuke en interessante activiteiten gehad in de Kinderboekenweek; de start en de afsluiting was met alle groepen. We deden een spel, we hebben gedanst en elke groep kreeg boeken cadeau. Wijkregen “De boze heks moet winnen” en “Spekkie en Sproet; Paniek op het IJs”.  In onze eigen groep hadden we een tafel met een tentoonstelling van allerlei sportattributen en leesboeken over sport. Kinderen hebben deze spullen gepresenteerd en iets verteld over hun favoriete sport. Ook hebben een aantal kinderen voor de klas voorgelezen.

Verhalen van vroeger

Afgelopen donderdag kreeg onze groep een echte verhalenvertelster in de klas. Janna v.d. Berg verteldeons verhalen en legendes over de plaatsen in Steenwijkerland. We kregen te horen hoe bijvoorbeeld de namen Giethoorn en Steenwijk zijn ontstaan. We hebben meer dan een uur zitten luisteren, maar wat ons betreft had het nog wel even mogen doorgaan.

Groep 5 en 6 oefenen voor de feestelijke ouderavond

Zingen, dansen, toneelspelen en schoonzwemmen. Ja, ja groep 5 (en 6) kan het allemaal. Het resultaat zien we morgen tijdens de feestelijke ouderavond. Nu alvast wat foto's van de repetities die we deden in de klas.

In groep 5 werken we, net zoals in de andere klassen, hard. We hebben regelmatig een toets over wat we die periode geleerd hebben.
Na de toets mogen we vaak even lezen, zodat het stil blijft voor de kinderen die nog bezig zijn met de toets. We lezen veel verschillende boeken, maar Geronimo Stilton en Dolfje Weerwolfje boeken zijn wel heel erg geliefd.